Κάμπος Πλατανιά, 73014, Χανιά, Κρήτη

Team Image
Ελαφονήσι

Το Ελαφονήσι είναι ένα μικρό νησί, μόλις 200 μέτρα από την ακτή , η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της λιμνοθάλασσας. Η άμμος στο Ελαφονήσι είναι λευκή , αλλά σε πολλά σημεία γίνεται ροζ χρώμα από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια που περιέχει. Η πεντακάθαρη, γαλαζοπράσινη θάλασσα θυμίζει εξωτικό παράδεισο και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ψηφίστηκε ως ένα από τις πιό όμορφες παραλίες στον κόσμο.

Team Image
Μπάλος

Ο Μπάλος είναι μια παραλία που βρίσκεται βόρειο-δυτικά της Κρήτης στην περιοχή Γραμβούσα .Στην λιμνοθάλασσα του Μπάλου, οι επισκέπτες καλωσορίζονται με μια μαγευτική θέα που περιβάλλεται από ροζ άμμο και μπλε - τυρκουάζ νερά.

Team Image
Φαράγγι της Σαμαριάς

Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι το δεύτερο πιο επισκέψιμο τουριστικό αξιοθέατο στην Κρήτη (μετά το μινωικό ανάκτορο της Κνωσού) και μακράν το πιο δημοφιλές με τα πόδια. Περισσότεροι 250.000 άνθρωποι περπατούν μέσα στο φαράγγι κάθε χρόνο από Μάιο έως Οκτώβριο. Το χειμώνα το φαράγγι είναι κλειστό για τους επισκέπτες λόγω της επικινδυνότητας του νερού και την πτώση βράχων.

Team Image
Φαλάσαρνα

Στην πρώτη δεκάδα παραλιών στην Ευρώπη 58 χιλιόμετρα μακριά από τα Χανιά θα ανακαλύψετε μια καταπληκτική παραλία. Αυτό που χαρακτηρίζει τα Φαλάσαρνα είναι το πράσινο-μπλε της θάλασσας και η φθίνουσα παραλία με τα μικρά βράχια. Προσφέρει εκπληκτική θέα και υπέροχα ηλιοβασιλέματα.

Team Image
Το παλάτι του Μίνωα

Το μινωικό ανάκτορο είναι η κύρια περιοχή ενδιαφέροντος στην Κνωσό, μια σημαντική πόλη κατά την αρχαιότητα, η οποία κατοικείται συνεχώς από την Νεολιθική περίοδο μέχρι τον 5ο αι. μ.χ. Το παλάτι χτίστηκε στο λόφο Κεφάλα και είχαν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα και το Κρητικό εσωτερικό. Σύμφωνα με την παράδοση, υπήρξε η έδρα του σοφού βασιλιά Μίνωα. Με το ανάκτορο της Κνωσού συνδέονται οι συναρπαστικοί μύθοι, όπως ο μύθος του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο και την ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου.